Navigation


Opleiding tot (buitengewone) relatietherapeut

 

De wortels van Buitengewone Relaties liggen in de methode van EMM (Exceptional Marriage Mentoring), die Brian en Marcia Gleason ontwikkeld hebben. Zij verbonden relatietherapie met lichaamsgericht werken. Wij werden door hen opgeleid en gecertificeerd als EMM/relatietherapeut in Amerika. In 2011 kwamen Brian en Marcia Gleason voor de eerste keer naar Nederland, om ook daar mensen op te leiden. Wij assisteerden hen tijdens de opleiding.

In januari 2014 startte de 2de Nederlandse EMM opleiding, waarbij wij co-trainers waren. Daarmee rondden wij onze opleiding tot EMM-trainer af en werden wij lid van de international Faculty van het ECI (Exceptional Couples Institute).

In 2016 of 2017 komt er waarschijnlijk een 3de Nederlandse EMM opleiding, die opleidt voor ECW level I (Embodied Couples Work). Daarmee kun je met relaties gaan werken. Deze keer leiden wij hem zelf. Brian en Marcia zullen er nog wel de 2de module (van de 3 modules die de hele opleiding omvat) als trainer bij zijn. Dichter bij de bron kun je niet komen! Zie desgewenst de flyer of het Curriculum.

 

Wij delen als leden van de faculteit van het ECI ook graag onze eigen kennis en ervaringen –onder de noemer Buitengewone Relaties (BR). Daarmee willen wij bijdragen aan het doorontwikkelen van EMM naar Nederlandse verhoudingen.

Zo hopen we meer therapeuten en begeleiders te krijgen, die het belang van relaties begrijpen. De waardering van individualiteit en autonomie is eenzijdig geworden en soms doorgeslagen. Voor een betere toekomst en samenleving is het nodig dat wij ons ook weer leren verbinden met anderen. Met een open hart zijn autonomie en verbinding twee polen op één as!

Aanbod

  • ECW Training door Jeanneke Kempen & Gerard Janson en Brian & Marcia Gleason
  • Training en workshops Buitengewone Relaties
  • Supervisie en leersupervisie
  • Intervisie
  • Coaching
Zie Actueel voor praktische informatie.

 

Meer mogelijkheden: